November 3, 2012

"BAB*" Perkataan yang paling femes

Views


Assalamualaikum Semua , 
Harini putra nak cakap pasal " "BAB*" Perkataan  yang paling femes " Betul tak ? , cuba lah tengok gambar kat atas tuuh .. Hmm , Bukan lelaki je perempuan pun sama.

Tapi cuba tengok diri kita ? ada tak pernah cakap "benda" Eh , "binatang" tu ? Ada ? Confirm 102% korang semua pernah cakap kan ? Putra pun sama. kadang kadang benda tu dah jadi tabiat orang zaman sekarang. Contohnya : 

-"kau boleh tepi sikit tak bab*"
-"weh kau ambik pen aku eh ?" "mana ada bab*" 
-"pehal dgn cikgu tu mood semacam je ?" "lantak dia ahh bab*

Ada tak yang macamni ? Confirm korang pernah dengar yang nombor 1 dgn 2 tukan ? sebenarnya banyak lagi , tapi malas nak tulis :p Kawan kawan putra pun selalu cakap camtuh ngan putra. 

Kadang kadang MUNGKIN kita akan terlepas cakap kalau kita marah kan ? contoh "aku apahal Bab* sangat ahh" Kaan ? Jadi mulai dari harini cuba korang buang sebutan tu jauh jauh .. jangan ingat (y) Ia akan menambahkan dosa je tau. 

Memang susah nak lupa sebab sometimes hari hari kot kita cakap , Hmm , cuba lah kita dosa kita ? Hmmm , Banyak ouh ! Kesian orang yang kita cakap kan dia "Bab* kau nih" muka kita mesti lah  like 


THIS -->

  image

Tapi muka orang yang korang cakap tu...
 

Forever muka dia macam tu -.-

Tak kesian ke ? Cuba bayangkan korang plak kena ? Haaa , Hambik korang ! Muka jadi tempeyek cicah kari dah. hahahaha..

Jadi , Ambil lah iktibar dari entry ini , janganlah sebut perkataan yang boleh menyakitkan hati orang. Kalau orang tu terasa , habis ahh korang tanggung lah dosa yer.


Lainkali jangan lah cakap bab* bab* lagi eh? cuba lah tukar binatang lain pulak macam panda ke kangroo ke kan lagi comel dari bab* 
Heheheh , bye Assalamualaikum :D 

Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

2 comments:

Misz Mieza said...

Huhu.. Betul2.. MM selalu gak dengar perkataan ni disebut2.. Dah macam bahasa wajib plak, nak2 di kalangan muda mudi zaman sekarang.. Kalau tukar jadi penguin ke kan comel.. Hehehe,..

♫ ‏Putra Amirul ♫ ‏ said...

@Misz Mieza Hahahaha , Kankan ! :) Penguin ? Haha sangat cute ! cer buat ayat "kau ni pehal penguin sangat ah" hehehe comelnyaa ! :D

 
100% COPYRIGHT BY PUTRA AMIRUL
This blog fully designed by Putra Amirul (Denim Template) | Don't you dare want to copy it | Alright Reserve by Putra Amirul