November 30, 2012

FREEBIES : Free Cute Header

Views
Assalamualaikum , 
Harini putra buat header untuk korang . Comel tak ? Buat sendiri tau. Putra buat guna Photoshop je. Simple kan ? ambil masa 10 minit je. Kalau nak ambik tau. Wajib comment sebelum ambil :p 
http://i1356.photobucket.com/albums/q737/PutwaaAmirul/1-1.png

http://i1356.photobucket.com/albums/q737/PutwaaAmirul/2.png

http://i1356.photobucket.com/albums/q737/PutwaaAmirul/3.png

Sape ambik credit to meh , and jangan lupa comment sebelum ambil tau ! :D Kalau ada masa nanti putra buat lagi kay :) Insyallah , kbye Assalamualaikum :) 


Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

Petua Menghilangkan Jerawat

Views

Assalamualaikum , 
Ni tips atau Petua untuk Menghilangkan tangan. Eh ? Jerawat ! sape yang ada jerawat tu joom ikut cara Ustaz Azhar Idrus. Isyallah menjadi :) 


Dah ? Nanti buat tau. Putra pun nak buat nanti sebab dah mula tumbuh jerawat kat muka nih -.- Bencinya !. kbye Assalamualaikum :) 



Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

Vector Taylor Swift

Views
Assalamualaikum . Hye Dunia :p
Harini terlampau rajin nak buat vector. Malam ni nak buat vector Taylor swift pulak. tadi Putra buat vector Zayn Malik now nak buat Taylor Swift. Hehe. tak lawa pun tapi putra try. Ni Second vector putra. Hope ada peningkatan lah :) 

Nak tengok ? Nah --> 

Haha , Comel tak ? 

Haha , dari lawa jadi hancur haha.. Comot sikit sebab masih belajar lagi buat benda ni. Next time nak cuba lagi. Insyallah it's be better :) Korang comment tau ! Jadi ke tak or Comel ke tak comel ke. Haha yang putra tahu mmg hancus ! Haha xD kbye Assalamualaikum :) 




Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

1st Vector by Putra

Views
Assalamualaikum , 
Harini bosan sangat sangat , Then "stalk" lah group Dudel doodles then nampak seorang doodler buat vector carly rae jepson. Putra tanya dia camne dia buat then dia bagi lah website ! masa tu jugak lah putra buat vector nih. Haha xD 5 minit je tapi memang hancusss ! Haha xD 

Nak tengok ? Nah tgk lah --> 





Haha , Hancur gambar zayn aku buat camni :p

Sorry kalau saya dah buat "prince charming" korang hancus :p haha ... Cuba korang buat ! Best jugak mula mula buat ! nanti nak buat lagi lah :) Susah jugak lah tapi kalau lama lama practice it's be easy . Haha speking pulak dah. Komen tau lawa ke tidak :p Haha...  

Ni Link kalau nak belajar Vectorier ;) kbye , Assalamualaikum.


Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

November 29, 2012

Segmen : Jom Menang + Tambah FollowerTwitter

Views

Assalamualaikum , Harini putra nak join segmen ! Nak join ? tekan banner comel diatas yer :) Tarikh tamat :- cukup 50 peserta atau lebih.Apalagi cepat nanti cukup 50 kepunan nak masuk kan ? hehe.. Kbye . Assalamualaikum :) 

Nak tag Puteri Aleeya

Ni link twitter putra --> Twittah

Kbye Assalamualaikum :) 

Jangan lupa join segmen putra sekali tau ! 





Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

Publisiti Murahan ? Opps !

Views


Assalamuaalaikum.

Trend sekarang semakin menjadi-jadi "kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi" wahai sahabatku. Siapa kat sini twitterer or facebooker mesti tahu pasal ni kan --> 




Nak bogel depan giant. Eh ? Pavilion !. nak potong ____ dia sendirilah. OMJAAAII ! takde kerja lain #JustSaying nampak sangat PUBLISITI MURAHAN kan ? dah ramai yang buat macamni pertaruhkan sesuatu yang tidak patut macam "Eh ! kalau Malaysia menang malam ni , aku akan cuci pinggan kedai mamak belakang rumah nenek aku" #Contoh. Haha... then bila Malaysia menang habis ah *terkedu* *pengsan* AMBIK KAU ! then mula statement : 

- *Eh ! aku kena hacklah tadi*
- *Sape yang hack aku tadi* 
- *Tutup account twitter and facebook* 

Hahahaha... Semua ni lawak. Sebenarnya semalam putra on twitter penuh dengan cerita ni. Banyak ayat yang "kurang menyenangkan".So , putra off kejap tengok tv. Then bukak balik Bagus ! dah habis cuma segelintir jelah -.- Teruklah diaorg tuntut janji. Mesti terkencing orang tu. #JustSaying 

Pengajaran : Disini putra rasa tak perlu kot buat statement macam tu "nanti aku bogel lah" " tangkap gambar duckface lah". ke apa ke . tak perlu ! ia akan mengakibatkan kan malu sendiri nanti ! dan kita jangan percaya 100% benda ni. MUNGKIN *mungkin jelah. diaorg kena hack ke apa ke ? kan ? #ThinkPositive.

Kan bagus kalau cakap : 
"kalau Malaysia menang aku nak sujud syukur kepada Allah kerana telah memudahkan permainan semalam untuk pasukan malaysia"
Betul tak ? btw Putra nak ucapkan Taniah kepada pasukan Harimau Malaya ! mereka telah bagi rakyat malaysia tidur nyeyak mimpi indah. *ayat aku -.- Haha... Bukan sikit dia kalah kan ! Banyak tahu tak ! taniah Rajagobal ! :D Kbyebye ! Assalamualaikum . Ambil semua ni sebagai pengajaran kay ! ;) .


Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

Freebies Nikon / Canon Camera

Views

Assalamualaikum , Freebies Camera Yuna :p 
Credit to Munirah . Berkongsi amalan mulia :') Hehe.. Kay jom ambik mana berkenan di hati :3 
http://4.bp.blogspot.com/-GIyGKwHYrPA/Ty-ira5pxvI/AAAAAAAABQo/lUp545-vI9o/s320/canonblue.png

http://3.bp.blogspot.com/-TWi0NVEInOU/Ty-lcrj8vVI/AAAAAAAABQw/Ec_dosr7xXw/s320/canonhijau.png

http://4.bp.blogspot.com/-0EGwDlxR9sA/Ty-ldRjoWbI/AAAAAAAABQ4/ekwbN5zWUuY/s320/canonkuning.png

http://2.bp.blogspot.com/-7vUkd8aVP00/Ty-leGRlqDI/AAAAAAAABRA/QLSnXg1VtCI/s320/canonmerah.png

http://3.bp.blogspot.com/-KMIO8sjJhLc/Ty-le0kmruI/AAAAAAAABRI/DgdLH4LpWDw/s320/canonoren.png

http://2.bp.blogspot.com/-pO7fTUlUo4A/Ty-lf4q7yYI/AAAAAAAABRM/jCaMHjzcRJQ/s320/canonpink.png

http://2.bp.blogspot.com/-KBvBqqLo5fc/Ty-lgtJqIBI/AAAAAAAABRY/o4t7teSR6UI/s320/canonpurple.png

http://3.bp.blogspot.com/-nhxa-Fy2BOw/Ty-lhdMMU5I/AAAAAAAABRc/vUqfJmwxO38/s320/canonrainbow.png

NIKON :

http://3.bp.blogspot.com/-N7jSx1IpERQ/Ty-mpUF77dI/AAAAAAAABRo/iPvhAuG9O1I/s320/nikonbiru.png

http://4.bp.blogspot.com/-4NLQhnYATwI/Ty-mqZgDo5I/AAAAAAAABRw/ULEfkq3Vtpc/s320/nikonhijau.png

http://4.bp.blogspot.com/-BorHbL8KXuk/Ty-mrQ3K6wI/AAAAAAAABR4/97f3uaa8XUw/s320/nikonkuning.png

http://4.bp.blogspot.com/-nE7TAQ6AXWw/Ty-msRVj9YI/AAAAAAAABR8/hGhvB2v8uqc/s320/nikonmerah.png

http://3.bp.blogspot.com/-I8Q1ncSSmmk/Ty-mtHrhDWI/AAAAAAAABSI/QNqiUqXOiQw/s320/nikonoren.png

http://3.bp.blogspot.com/-Y85RP5rE8Qw/Ty-muJwb_cI/AAAAAAAABSQ/ieYCMozqsDk/s320/nikonpink.png

http://3.bp.blogspot.com/-1tZycb2k65g/Ty-muydyZzI/AAAAAAAABSY/8ET9OdguvA0/s320/nikonpurple.png

http://4.bp.blogspot.com/-BMu_h_Vot2U/Ty-mv0XgtKI/AAAAAAAABSg/BP62Dzn4psk/s320/nikonrainbow.png



Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

November 28, 2012

FREEBIES : Cursor Tandatangan One Direction

Views

Assalamualaikum , freebies ni credit to Afiqah
Ramai kan peminat One Direction ? cepat cepat tukar cursor korang :p 


http://4.bp.blogspot.com/-swX7P_yUz44/T7C2Y7z8XMI/AAAAAAAABHw/7jLaPWP1Ni4/s1600/signharrys.png


http://4.bp.blogspot.com/-B296GOQCB6o/T7C2Z6qf8rI/AAAAAAAABH0/rH-Tq_RMglg/s1600/signliams.png

http://3.bp.blogspot.com/-4zyXnj4EbVk/T7C2aj1VmPI/AAAAAAAABIA/nMyPVnEFauo/s1600/signlouiss.png
http://2.bp.blogspot.com/-KZc60GWjdcU/T7C2cL2VS9I/AAAAAAAABIE/wT991Z7zVZg/s1600/signnialls.png
http://4.bp.blogspot.com/-OorSTpOyTac/T7C2c0o0QaI/AAAAAAAABIM/Ib6D99L1CLU/s1600/signzayns.png


Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

FREEBIES : Hello peeps ! (Greeting)

Views
Assalamualaikum . credit to Elmo .
Comel kan ? Jom ambik ambik ! :D 


http://i.imgur.com/pjR54.jpg
http://i.imgur.com/YW6k6.jpg
http://i.imgur.com/1oslC.jpg
http://i.imgur.com/BmgZo.jpg
http://i.imgur.com/cLSTm.jpg
http://i.imgur.com/vOvIh.jpg
http://i.imgur.com/nBau9.jpg

Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

November 23, 2012

Amalan di bulan Muharram

Views
Assalamualaikum , Harini putra nak sharekan "Amalan di bulan Muharram"

Baca doa akhir tahun – Selepas waktu  Asar  hari terakhir bulan Zulhijjah (Allah akan ampunkan segala dosa-dosa yang lalu). Baca doa awal tahun -Apabila masuk waktu Maghrib hari terakhir bulan Zulhijjah (Allah akan mengutuskan dua malaikat agar kita terpelihara dari melakukan maksiat).
 10 Muharram adalah  disunatkan berpuasa.16 perkara yang sunat dilakukan pada hari yang ke 10 Muharram : 
1. Selepas waktu Asar hari yang ke 9 Muharram Ambil satu bekas yang berisi air dan dibacakan surah Al-Fatihah sebanyak 7 kali (Apabila sampai bacaan kita pada ayat “Iyya kanak budu”  kita berdoa di dalam hati  tentang hajat kita – terutamanya untuk anak-anak.  Kemudian air tersebut disapukan ke muka anak-anak ataupun diberi minum. 
2. Puasa sunat pada hari 9 Muharram  (Tasua’) dan 10 Muharram (Asaura). Pahalanya adalah seperti 10 ribu kali mengerjakan haji dan 10 ribu kali mengerjakan umrah.
Dari Ibnu Abbas r.a berkata Rasulullah S.A.W bersabda : " Sesiapa yang berpuasa pada hari Aasyura (10 Muharram) maka Allah S.W.T akan memberi kepadanya pahala 10,000 malaikat dan sesiapa yang berpuasa pada hari Aasyura (10 Muharram) maka akan diberi pahala 10,000 orang berhaji dan berumrah, dan 10,000 pahala orang mati syahid, dan barang siapa yang mengusap kepala anak-anak yatim pada hari tersebut maka Allah S.W.T akan menaikkan dengan setiap rambut satu darjat. Dan sesiapa yang memberi makan kepada orang yang berbuka puasa pada orang mukmin pada hari Aasyura, maka seolah-olah dia memberi makan pada seluruh ummat Rasulullah S.A.W yang berbuka puasa dan mengenyangkan perut mereka."


Lalu para sahabat bertanya Rasulullah S.A.W : " Ya Rasulullah S.A.W, adakah Allah telah melebihkan hari Aasyura daripada hari-hari lain?". Maka berkata Rasulullah S.A.W : " Ya, memang benar, Allah Taala menjadikan langit dan bumi pada hari Aasyura, menjadikan laut pada hari Aasyura, menjadikan bukit-bukit pada hari Aasyura, menjadikan Nabi Adam dan juga Hawa pada hari Aasyura, lahirnya Nabi Ibrahim juga pada hari Aasyura, dan Allah S.W.T menyelamatkan Nabi Ibrahim dari api juga pada hari Aasyura, Allah S.W.T menenggelamkan Fir'aun pada hari Aasyura, menyembuhkan penyakit Nabi Ayyub a.s pada hari Aasyura, Allah S.W.T menerima taubat Nabi Adam pada hari Aasyura, Allah S.W.T mengampunkan dosa Nabi Daud pada hari Aasyura, Allah S.W.T mengembalikan kerajaan Nabi Sulaiman juga pada hari Aasyura, dan akan terjadi hari kiamat itu juga pada hari Aasyura !".
3. Menyapu kepala anak yatim.  Caranya ialah dari bahagian belakang kepala ke hadapan.  Allah akan mengangkat darjat kita. 
 4.  Memberi makan kepada orang yang berpuasa. Pahalanya adalah sama seperti memberi makan kepada semua umat Muhammad.
 5.  Mandi sunat.  Allah akan menghilangkan penyakit-penyakit/jauhkan dari penyakit. 
 6. Menziarahi rumah orang alim.
 7. Menziarahi orang sakit.  Sama seperti kita menziarahi seluruh anak Adam
 8. Melebihkan perbelanjaan dari hari biasa/Meluaskan nafkah keluarga. 
 9.    Bercelak mata – Boleh menghindarkan dari sakit mata
 10.   Menziarahi kaum keluarga 
 11.   Mengerat kuku 
 12.   Membaca surah Al-Ikhlas sebanyak 1 ribu kali.  Allah akan memandang dengan belas kasihan. 
 13.   Sembahyang  sunat 4 rakaat – 2 salam  (2 rakaat x 2). (Sahaja aku sembahyang sunat mutlak 2 rakaat kerana Allah Taala) Baca surah Al-Ikhlas 15 kali bagi 1 rakaat.  Allah akan mengampunkan dosa  50 tahun yang lalu
 14.   Banyakkan bersedekah.  Allah akan menggandakan pahala 1 kepada 700. 
 15.   Beri makan/pakaian kepada fakir miskin.  Allah akan beri balasan 70 kali ganda semasa di dalam syurga. 
 16.   Berzikir  (Hasbi Allahu wanikmalwakil, nikmal maula wanikmalnasir) sebanyak 70 kali

Kalendar Islam KLIK SINI .

Bersama sama kita jadi lebih baik dan menambah pahala di bulan mulia ini

Untuk Maklumat lanjut : http://halaqah.net/


Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

 
100% COPYRIGHT BY PUTRA AMIRUL
This blog fully designed by Putra Amirul (Denim Template) | Don't you dare want to copy it | Alright Reserve by Putra Amirul