December 14, 2012

Kemenangan Thailand Batal, Malaysia Ke Final

Views

Assalamualaikum ,
Tadi putra on fb , bosan tak tahu buat apa , then just scroll smpai bawah.. jumpa lah artikel nih :) baca smpai habis tauu  ! hehe.. 


So, ini laah bagaimana cerite boleh tersebar:


Siasat punya siasat:


Putra baca je tadi , sakit hati macam korang rasa skrg ! haha.. Putra tak suka lah pengadil tu -.- nak mencarut kat blog takleh , so ramai lah mencarut kat twitter diatas kemenangan Thailand.Takpe jangan fikir negatif , mungkin takde rezeki kan ? :) Assalamualaikum :)

Credit to : My Channel Network


Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

December 13, 2012

Short Segment by Nurhanim-ehier

Views
Assalamualaikum, Harini nak join segmen from Hanim. Blog dia comel sama macam banner segmen dia ! ;) hehe. Nak join ? tekan banner diatas . Dah ? hehe. Bagus bagus ! lagipun ni short segmen 3 hari je berlangsung . sebab tuan blog ni nak PMR tahun depan ! Eh ! sama lah ngan putra , kita kan last batch 98' and we are awesome ! Haha. kjom join ramai ramai. btw Semua Syarat2 telah dilaksanakan dengan baik.Hope leh menang :) hehe. tapi saya takde banner :( Takpe kan ? :)



Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

BlogReview "Segmen Blogliview "

Views
Assalamualaikum ,
Yeah ! Jom tengok Senarai Pemenang. and jom sama sama kita terjah blogger awesome ! yang bertuah diblogreview .Jom Putra nak Described satu satu :) 
Ain ni dah dua kali menang segmen  putra tahu tak ! Bertuah betul tuan punya badan blog ni , hehe. Blog ni sangat comel. Tengoklah header dia ! :D hehe. jom ke blog dia :) Confirm best ! 
Selama ni tak kenal pun Hanna nih. but now dia join dapat lah kenal blog dia :) bukan sahaja blog yang comel , tuan blog nyer pun comel !. hehe.. Jom ke blog dia ! .
Saranghae Oppa , Haha tetiba kpop ni pahal :p takdelah nak kenal kan blog yang comel ni , blog ni ala ala kpop gituu.. and lagu dia pun best :) jom ke blog dia.
Wahai cik mierra saya tertarik dgn header anda ! So Nice .Taniah Taniah . haha.. Jom ke blog nih :) 
Jom ke blog dia ! blog tutorial dgn freebies.
Yeah ! ni pun salah satu blog favourite putra ! blog Sandra comel sangat sangat ! banyak tutorial and freebies. header dia pun comel. jom terjah blog dia !
Alahai sweet je header dia "aida and afiq " hehe.. k jom terjah blog dia.kbye Assalamualaikum.



Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

December 12, 2012

PEMENANG SEGMEN BLOGLIVIEW BY PUTRA

Views

Assalamualaikum 
Yeah ! Sempena Tarikh yang lawa ni 12.12.12 ❤ Seperti yang putra janjikan , now pukul 10 malam ! jom check sape yang kena ! :D hehe.. Disebabkan hanya 22 orang sahaja yang menyertai segmen ini. Jadi hadiah berkurangan. Ni senarai peserta --> KLIK SINI and jom tengok senarai pemenang ! 
Pemenang Top Referral
Hadiah : Bloglist sebulan "Blogger Idola" 
http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
http://farhanabiella.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
Pemenang Random.org
Hadiah : Blog Review  : 

  1. http://watasin.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  2. http://cikmieraa.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  3. http://hadifahsabri-ii.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  4. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  5. http://aidadamiastory.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html


Ini sahaja sebab hadiah dikurangkan, Harap Maklum ! disebabkan kurang penyertaan.Btw Thank yoou bagi siapa yang join ! :) Bagi pemenang blogliview tu putra akan buat entry esok yer.Semua peserta WAJIB follow peserta yang lain . Okay ? Then putra akan start follow. mintak tolong sangat sangat sape takde button "follow ala ala tumblr" macam button follow kat atas tu macam putra. sebab memang putra tak boleh follow kalau korang tak letak button tu. Harap Maklum ! Dengan saya ishtiharkan segmen ini ditutup ! :D Kbye Assalamualaikum :)



Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

December 11, 2012

Senarai Peserta SEGMEN BLOGLIVIEW DISEMBER BY PUTRA

Views
Assalamualaikum ,
Ni senarai peserta segmen Blogliview Disember by Putra. Semua peserta WAJIB memfollow semua peserta yang join. Barulah namanya segmen kan ? :) Hehe. Haaa ! lagi satu Benda paling penting baca ni dulu --> Putra Takkan Follow Kalau.. tolong baca ! kalau tak baca jangan salahkan putra kalau tak follow korang balik . kay ? :) Harap Maklum ! Segmen masih dibuka ! kalau nak masuk sila KLIK SINI
  1. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  2. http://aidadamiastory.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  3. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  4. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  5. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  6. http://cikmieraa.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  7. http://girlbloggie.blogspot.com/2012/11/hellooooo-assalamualaikum.html
  8. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/11/segmenblogiview-disember-by-putra-amirul.html
  9. http://hadifahsabri-ii.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  10. http://syananykcik.blogspot.com/2012/11/segmen-blogview-disember-by-putra-amirul.html
  11. http://irahsecret.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  12. http://heyyniaaaa.blogspot.com/2012/11/segmen-blogview-disember-by-putra-amirul.html
  13. http://mrsteddybearlover.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  14. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  15. http://www.santaileeza.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  16. http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/segmen-blogliview-disember-by.html
  17. http://sayapeminatonedirection.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  18. http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  19. http://farhanabiella.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  20. http://hanumichan.blogspot.com/2012/12/segmen-blogview-by-putraamirul.html
  21. http://watasin.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  22. http://nurulnamasaya.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  23. http://chien-puterirahsia.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  24. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  25. http://ksger.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html
  26. http://iera-emilly.blogspot.com/2012/12/segmen-blogliview-disember-by.html

Semua peserta WAJIB follow peserta yang lain. Okay ? :) Then putra akan start follow esok. mintak tolong sangat sangat sape takde button follow ala ala tumblr please adakan. Sebab memang putra tak boleh follow kalau korang tak letak button tu. Harap Maklum.

Tarikh tutup segmen : 12/12/2012 ! 

Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

Freebies : Background Leapord

Views
Assalamualaikum , 
Nah Background Ala ala leopard gitu :)


http://2.bp.blogspot.com/-UON-eezFQC4/Tttrnvz9TeI/AAAAAAAAAXo/3kUPd57xODI/s1600/3-1283713845-bg-paint-splatter-leopard-print.gif


http://1.bp.blogspot.com/-33Rx5MlwWu8/Tttro1fdywI/AAAAAAAAAXw/27VOWliBjyY/s1600/3-1283719967-bg-leopard-print-hot-pink.gif


http://3.bp.blogspot.com/-PIVqqP4raqM/TttrpdUy4RI/AAAAAAAAAX4/9rLZEeMB5jQ/s1600/006h32bc.png


http://4.bp.blogspot.com/-U1YbKq4qwtE/Tttrql7iaiI/AAAAAAAAAYA/g-O4DrgF7Qc/s320/30.gif


http://1.bp.blogspot.com/-KL_UpYnTyYs/Tttrriq2JoI/AAAAAAAAAYI/89UUfGSX8TU/s320/121-1281036395-bg-hot-pink-leopard-print.gif


http://1.bp.blogspot.com/-vTXv2ou5Vh4/Tttrtr55JwI/AAAAAAAAAYQ/77PDX-aOauA/s320/1072-neon-blue-leopard-print-iphone-wallpaper.gif


http://1.bp.blogspot.com/-X8WBbpfyo1Q/TttruaBGL2I/AAAAAAAAAYY/UPy-JPEMJZA/s320/46791b+%25281%2529.jpg

     

http://2.bp.blogspot.com/-eid9UblQnnw/TttrvdQpRdI/AAAAAAAAAYg/t25U545A8RE/s1600/52469-Royalty-Free-RF-Clipart-Illustration-Of-A-Pink-Leopard-Print-Background+%25281%2529.jpg


http://1.bp.blogspot.com/-jrP8JnJ4Oqw/TttrwVSyg5I/AAAAAAAAAYo/HF_3-nkwl2s/s1600/11462835.jpg


http://1.bp.blogspot.com/-XdoiBUTI-sM/Tttrzb8JNHI/AAAAAAAAAYw/A9bI1g0d-JE/s320/dfdefrfrttttttttttttttttttttt.jpg


http://4.bp.blogspot.com/-LrsbDPXp13U/Tttr4SIPUsI/AAAAAAAAAZI/4q2fGAsHoy4/s320/hot-pink-leopard-crib-sheet.jpg


http://2.bp.blogspot.com/-stX9FLGml1A/Tttr77CqhLI/AAAAAAAAAZQ/OmR7Y5p7ueQ/s320/leopard.jpg


http://1.bp.blogspot.com/-aY9tV_cdIoo/Tttr-RlTlMI/AAAAAAAAAZY/n7njIphFwOA/s1600/pink-leopard-print-design.jpg


http://2.bp.blogspot.com/-6hjJ0nm0rzk/TttsBVeoWJI/AAAAAAAAAZg/9xgWiKyYA50/s320/sexy-leopard.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-4oUtCaW2HMA/TttsCv5rwPI/AAAAAAAAAZo/_VmA85S7RLg/s320/snowleopardwallpaperosx.jpg

Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

December 2, 2012

Segmen "I want doodle from Bieha

Views
Assalamualaikum , harini putra nak join segmen from Nabihah ! sape nak join tekan banner :) 
Tag Semua Followers :)

Lepas baca komen tau , Sorry kalau terkasar bahasa.

 
100% COPYRIGHT BY PUTRA AMIRUL
This blog fully designed by Putra Amirul (Denim Template) | Don't you dare want to copy it | Alright Reserve by Putra Amirul